Välkommen till Ulsbygden

Mellan Länna och Almunge, 25 kilometer från Uppsala, ligger idyllen Ulsbygden. Här har människor valt att bo i 3 500 år. Det är lätt att förstå.

En idyllisk plats för kalas, förkovran och rock’n’roll. Och ett perfekt mål för en cykelutflykt. Foto: Mikael Jansson

Ekarna, hagarna, djurlivet, skogen. Det finns en grundläggande närhet till livet här som gör att det är lätt att trivas. Det tycker iallafall vi som valt att sätta ner våra bopålar här. Att det är trivsamt brukar även de som besöker bygden säga.

Och vi gillar besök, vi gillar gäster. Vi gillar överhuvudtaget att träffas, göra saker tillsammans, festa, skratta, diskutera, lära av varandra.

Därför har vi en bygdeförening.

Läs mer om Ulsbygden här.

Den gamla byskolan Kinnsta är vår samlingslokal. Det är här vi träffas. Hit är du välkommen på alla evenemang som föreningen arrangerar. Pubkvällar, teateraftnar, ölprovningar, maskerader, gourmetmiddagar, växtmarknader, avloppsmöten, rockfestivaler och mycket annat.

Det här är på gång i bygden! 
DSC_0655
Ulsbygden kan erbjuda ett rikt växtliv. Särskilt om man besöker föreningens växtmarknad. Här är det föreningens ordförande Åsa, som vegeterar bland fynden. Foto: Jörgen Runeby

Och om du vill kan du hyra skolan – även om du inte är medlem. Finfint om du ska ha kalas!

Men allra bästa är självklart att du blir medlem i föreningen. Då stöder du det ideella arbete föreningen lägger ner för att Ulsbygden ska vara en trivsam och levande landsbygd.

Välkommen!

DSC_0256
Det är inte sommar jämt i Ulsbygden, även om man kan tro det. Men vintern kan vara fin också. Foto: Jörgen Runeby
bygdegardarnas-riksforbund-160-green 
Ulsbygdens bygdeförening är ansluten till Bygdegårdarnas riksförbund.